How To Say "Thank you" in {language} - NorwegianClass101.com-bloggen (2024)

I de fleste kulturer er det vanlig å uttrykke takknemlighet på en eller annen måte. Ordboken definerer takknemlighet som følger: det er «egenskapen ved å være takknemlig; beredskap til å vise takknemlighet for og gi tilbake godhet». Å gi et oppriktig, takknemlig svar på noens handlinger eller ord er ofte "limet" som holder forhold sammen. Dette er sant i de fleste samfunn! Å gjøre det i et fremmed land viser også din respekt og takknemlighet for kulturen. Ord har stor kraft – bruk disse oppriktig og ofte!

Innholdsfortegnelse

  1. 12 måter å si "Takk" på norsk
  2. Videoleksjon: Lær å si "Takk" på 3 minutter
  3. Videoleksjon: "Takk" på 31 språk
  4. Hvordan NorwegianClass101 kan hjelpe deg

Så, hvordan sier du "Takk" på norsk? Du kan enkelt lære! Nedenfor gir NorwegianClass101 deg perfekte oversettelser og uttale mens du lærer degde vanligste måtene norsktalende sier «takk» på i ulike situasjoner.

How To Say ‘Thank you’ in {language} - NorwegianClass101.com Blog (2)

1. 12 måter å si «Takk» på norsk

1- Takk.

Takk.

De magiske ordene som kan bringe et smil til alle ansikter. For en dag, men det virkelig når du sier disse ordene, og se hvordan dette løfter ånden din også!

2- Det er veldig snill av deg.

Det er veldig snilt av deg.

Denne setningen er passende når noen tydeligvis går ut av deres måte å yte god service, eller å tilby deg en vennlighet.

3- Takk for dine gode ord!

Takk for dine gode ord!

Noen ga deg et kompliment og fikk deg til å føle deg bra? Det er snill av ham/henne, så uttrykk din takknemlighet!

4- Takk for at du kom i dag.

Takk for at du kom i dag.

Denne velkomstfrasen bør være en del av arsenalet ditt hvis du skal gjennomføre mer formelle møter med norsktalende. Skal du holde fest, er dette også en god setning når du hilser på dine norske gjester!

5- Takk for din omtanke.

Takk for vurderingen.

Dette er en mer formell, nesten høytidelig måte å takke noen for deres omtenksomhet og følsomhet overfor deg. Den egner seg også når en som har morsmål skal vurdere noe du sender inn, som en jobbsøknad, et prosjekt eller et forslag. Du takker dem i hovedsak for tid og krefter de er i ferd med å, eller har brukt på innsendingen din.

6- Tusen takk!

Takk så mye!

Dette betyr det samme som «Takk», men med energi og entusiasme lagt til! Det betyr nesten det samme som «takk så mye» på norsk. Bruk denne i en uformell setting med dine norske venner eller lærere.

7- Lærere som deg er ikke lette å finne.

Lærere som deg er ikke lett å finne.

Noen fraser er komplimenter, som uttrykker takknemlighet ved slu*tning. Dette er en av dem. Hvis du er spesielt imponert over NorwegianClass101-læreren din, er dette en utmerket setning å huske!

8- Takk for at du bruker tid med oss.

Takk for at du tilbrakte tid med oss.

Enhver vert på en samling med norsktalende, som et møte eller en fest, bør ha dette under beltet! Bruk den når du sier farvel eller er opptatt med å avslu*tte et møte. Det kan også være en annen fin måte å takke norsklæreren din for hennes tid.

9- Takk for at du er tålmodig og hjelper meg å forbedre meg.

Takk for at du er tålmodig og hjelper meg med å forbedre meg.

Denne setningen er nok en sikker måte å smelte enhver formell eller uformell norsklærers hjerte! Undervisning er ikke lett, og ofte kreves det mye tålmodighet fra læreren. Takk ham/henne for det! Det er også en god setning å bruke hvis du jobber i Norge, og vil takke din trener eller arbeidsgiver. Du vil gå langt i å gjøre deg selv til en populær ansatt – takknemlighet er den mest attraktive egenskapen hos enhver person!

10- Du er den beste læreren noensinne!

Du er den beste læreren noensinne!

Dette er også en entusiastisk måte å takke læreren din ved hjelp av et kompliment. Det kan bare gjøre dagen deres!

11- Takk for gaven.

Takk for gaven.

Dette er en god setning å huske når du er den heldige mottakeren av en gave. Vis din respekt og takknemlighet med disse ordene.

12- Jeg har lært så mye takket være deg.

Jeg har lært så mye takket være deg.

For et fantastisk kompliment å gi en god lærer! Det betyr at de har lykkes med målet sitt, og du er takknemlig for det.

2. Videoleksjon: Lær å si «takk» på 3 minutter

Uansett hvor destinasjonen din er, er oppførsel et must! Og i så måte er ikke Norge annerledes.

På norsk er «Takk»Takk.Du kan understreketakkved å legge tilmangeforan, som bokstavelig talt betyr "mye". Du kunne sagtmange takk, som vil tilsvare «Tusen takk», et mer høflig uttrykk enn baretakk.

På norsk er det andre måter å uttrykke sin takknemlighet på, men de er alle variantertakk, som er et verb, og å legge til andre uttrykk som adverbet "tusen", kan gjøre uttrykket veldig formelt som "Tusen takk." Det vil være anledninger hvor du virkelig vil vise din takknemlighet og høflighet. Ved anledninger som disse kan du bruke nummerettusenog gjenta det før du legger tiltakk. «Tusen takk» er på norsktusen takk. Antallettusen"tusen(er)," brukes for å gjøre uttrykket veldig formell. Dette etterfølges avtakk, som bokstavelig talt betyr noe sånt som "(A) Tusen(er) av takk."

Kulturell innsikt
Rask tips 1

Langt,tusen takker den vanligste måten å si «Takk». Det er ingen regel for når du skal bruke hvilket uttrykk, men den formelle måten å si "Takk" på sikrer alltid at personen er fornøyd med takknemlighetsordene dine. Hvis du ønsker å uttrykke enorm takknemlighet, kan du legge til uttrykk somusjødyktig("utrolig"), mye("så mye"), ellerkjempemye("forferdelig mye"), mellomtusenogtakkvil gjøre det mulig å uttrykke følelsene dine. Husk at når du er i tvil, er det å holde det enkelt alltid det sikreste alternativet. Du trenger ikke å bekymre deg for formelle eller uformelle situasjoner.Takkkan brukes med omtrent hvem som helst, hvor som helst og når som helst. Du siertakknår servitøren kommer med maten eller drikken din, når ekspeditøren på hotellet tar bagasjen til rommet ditt (selvfølgelig skader det heller ikke å kaste inn et tips!), og når noen ønsker deg velkommen eller gratulerer deg. Uansett yrke eller alder,takkellertusen takkvil alltid være et passende svar.

Rask tips 2

Ordtakmange takkbetyr ikke nødvendigvis "tusen takk." Hvis du sier det med en liten nedgang i intonasjon og en rist på hodet, innebærer det et "nei" på en ydmyk måte. Dette uttrykket brukes vanligvis når du har spist og blitt mett og ikke ønsker å få servert mer mat. Den kan også brukes til å avslå tilbud fra folk, som dørselgere. Husk det når du siermange takksom "nei takk," å riste på hodet er avgjørende for uttrykket.

På flukt til Norge? Vente! Du kan ikke gå uten noen grunnleggende språkfraser under beltet! Spesielt hvis du skal møte din potensielle arbeidsgiver! Enten personlig eller på nett, å vite hvordan man sier «Takk» på norsk vil bare forbedre deres inntrykk av deg! NorwegianClass101 sparer deg for tid med denne korte leksjonen som likevel pakker mye.Lær deg å si «Takk» på norskpå kort tid!

3. Lydleksjon: Overlevelsesfraser – takk

Kanskje du synes det er uviktig at du ikke vet hva «Takk» er på norsk, eller at det er et for vanskelig språk å lære. Likevel, som reisende eller besøkende, vil du bli overrasket over hvor langt du kan gå med litt norsk i Norge!

Klikk her for å lytte til gratis lydleksjonen!

Hos NorwegianClass101 tilbyr vi deg noen måter å si «Takk» på norsk som du ikke har noen unnskyldning for å ikke vite, siden de er så enkle og enkle å lære. Leksjonen er rettet mot å hjelpe deg å "overleve" i formelle og uformelle situasjoner i Norge, så ikke vent! Du trenger aldri å google «Hvordan sier du takk på norsk» igjen...!

4. «Takk» på 31 språk

For den globale reisende som har det travelt, her er 31 måter å si "Takk" på! Dette er de første ordene du trenger å lære på et hvilket som helst fremmedspråk – det vil garantert jevne veien med morsmål ved å vise din takknemlighet for tjenestene du yter, og din respekt for kulturen deres! Lær og vet hvordan du sier "Takk" på riktig måte31 forskjellige språki denne korte videoen.

5. Hvorfor ville NorwegianClass101 være det perfekte valget for å lære norsk?

Du trenger imidlertid ikke stoppe ved «Takk» på norsk – hvorfor ikke lære å snakke språket?! Du har absolutt ingenting å tape. Forskning har vist at å lære et nytt språk øker intelligensen og bekjemper hjernealdring. Evnen til å kommunisere med morsmål på deres eget språk er også en umiddelbar måte å få venner og vinne respekt på! Eller forestill deg at du vet hvordan du skriver "Takk" til den spesielle norske vennen etter en date ... han/hun vil bli så imponert!

NorwegianClass101 har spesielle leksjoner, verktøy og ressurser for å lære deg hvordan du sier takk og andre nøkkelfraser

Med mer enn ti års erfaring bak oss har vi lært tusenvis av fornøyde brukere å snakke fremmedspråk. Hvordan gjør vi dette? Først tar vi smerten av å lære! På NorwegianClass101 får elevene hjelp når de mestrer ordforråd, uttale og samtale gjennom toppmoderne og morsomme nettbaserte læringsmetoder. Et bibliotek fylt med læringressurserlar deg lære i ditt eget tempo og i ditt eget rom! Ressurser inkluderer tusenvis av video- og lydopptak, nedlastbare PDF-leksjoner og massevis avlæringsapperfor dine mobile enheter. Hver måned legger vi til fordeler med GRATIS bonuser og gaver for å forbedre opplevelsen din.

How To Say ‘Thank you’ in {language} - NorwegianClass101.com Blog (5)

Vi tar imot alle nivåer og typer elever, fra absolutt nybegynner til avansert, og NorwegianClass101 er gratis for alle å melde seg på. Du kan imidlertid velge å raskt spore din flyt med leksjonstilpasning og økt interaktiv læring og øving. Oppgrader til Premium eller PremiumI TILLEGG TILfor å forbedre opplevelsen din og fremskynde læringen din. Med denne type assistanse, og lystbetont innsats fra din side, vil du snakke norsk på svært kort tid!

Klikk her for å besøke NorwegianClass101!

Det beste av alt er at du aldri er alene! Vi tror at praksis er den hellige gral for å lære et hvilket som helst nytt språk, og vi utstyrer kursene våre for å sikre mye av det. Meld deg på hos oss, og du får umiddelbar tilgang til vårt livlige forum hvor vi møtes og hilser på og diskuterer dine brennende spørsmål. Våre sertifiserte lærere er vennlige og hjelpsomme, og det er stor sannsynlighet for at du øver ditt første «Takk!» på norsk på ham/henne, OG mener det! Skynd deg og meld deg på nå – du vil takke oss for det.

How To Say "Thank you" in {language} - NorwegianClass101.com-bloggen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated:

Views: 6228

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.