Hvordan svare på takk (i alle slags situasjoner) (2024)

Hva er den beste måten å svare på en"Takk skal du ha"? Mens du alltid kan si "værsågod" eller "ikke noe problem", er det fordelaktig å ha en rekke svar avhengig av situasjonen du er i.

Her er et par måter å svare på en "Takk skal du ha"i alle slags situasjoner.

Innholdsfortegnelse

 • Bare si "du er velkommen"
 • Avstå fra "ikke et problem" eller "når som helst" hvis du ikke mener det
 • Hvordan svare på et kompliment når du føler at du ikke fortjener det
 • Den beste måten å svare på "Takk" er ved å virkelig motta den
 • Du bør ganske enkelt si "Velkommen"
 • "Ingen problem" er et problem
 • "Vi er alltid glade for å hjelpe"
 • Du må anerkjenne følelsene av takknemlighet
 • ofte stilte spørsmål
  • Hva er et godt svar på et enkelt "takk"?
  • Hvordan kan jeg svare på "takk" på en letthjertet måte?
  • Hvordan kan jeg svare på "takk" i en profesjonell setting?
  • Hvordan kan jeg svare på et sarkastisk "takk"?
  • Er det greit å svare med bare et smil eller nikk?
  • Hvordan kan jeg gjøre "takk" mer personlig?

Jacob Kountz

How to Respond to Thank You (In All Kind of Situations) (1)

Assosiert ekteskaps- og familieterapeut,Kernells velværerådgivning

Å si takk uttrykker ens anerkjennelse og takknemlighet for en bestemt handling som kan ha blitt utført til deres fordel. Men hvordan noen reagerer på takk kan være fulle av nyanser som kan være vanskeligere å avkode. Her er noen måter å svare på takk, og hvorfor:

Bare si "du er velkommen"

Hvis det er tilfelle hvor du fullførte noe for noen som enten var uventet (kanskje en overraskelse) eller forespurt og de sier takk, bare si at du er velkommen. Selv om denne meldingen kunne fortelle avsenderen at de var velkomne til å tillate hvilken handling som skjedde som ga en takk, kan den fortsatt betraktes som et ufarlig svar. AkronymetKYSSE.ellerKeep It Simple Sillysynes tillatt i denne situasjonen.

Avstå fra "ikke et problem" eller "når som helst" hvis du ikke mener det

Det kan være tilfelle at det å gjøre noe som ikke nødvendigvis var ditt ansvar, fortsatt ga en"Takk skal du ha"fra et individ. Hva nå? Hva sier du? Det kan hende det ikke går ut i din favør å si noe sånt som "Ikke et problem" eller "når som helst."

På grunn av det faktum at det faktisk kan ha vært et problem for deg, og du ikke ser deg selv gjøre tjenesten igjen bokstavelig talt når som helst, gjør deg selv og den andre parten tjeneste og stoppe deg selv fra å si disse setningene. Dette kan sende en melding til andre om at du kan være tilgjengelig for å fullføre den oppgaven det var igjen og igjen – en risiko du kanskje ikke vil ta på deg.

Christopher Littlefield

How to Respond to Thank You (In All Kind of Situations) (2)

Internasjonal høyttaler | Anerkjennelsesekspert | Grunnlegger,Utover Takk

Hvordan svare på et kompliment når du føler at du ikke fortjener det

I 2008 intervjuet jeg over 400 mennesker på t-banen i Boston for å studere hvorfor folk sliter med både å gi og motta anerkjennelse, anerkjennelse og ros.

I studien min fant jeg at selv om den viktigste tingen folk assosiert med å bli anerkjent (88 %) følte seg verdsatt, assosierte nesten 70 % av folk forlegenhet og ubehag med prosessen. Da jeg spurte folk hvorfor gjenkjennelse gjorde dem ukomfortable, selv om det var flere grunner, var et av de vanligste svarene:

– Jeg føler at jeg ikke fortjener det.

I de årene jeg har studert dette emnet, har jeg funnet ut at folk ofte føler det slik av forskjellige grunner. Her er hvordan du svarer på hver:

Jeg ble takket for en annens arbeid:

Hvis dette er tilfelle, svarer du bare med,"Det er virkelig flott å høre at du føler det slik, men John var ansvarlig for dette prosjektet. Han vil bli begeistret for å høre hvordan du har det.»

Arbeidet var et lagarbeid:

Hvis dette er tilfelle, svar med,"Takk for at du sa det. Teamet vårt har jobbet veldig hardt. Jeg vil fortelle alle hvordan du har det.»

Og den vanligste årsaken, "Jeg føler at jeg kunne ha gjort det bedre":

Det folk flest ikke er klar over er at et kompliment ofte handler mer om giveren enn mottakeren. Når noen komplimenterer deg, deler de hvordan det du gjorde påvirket dem. Det spiller ingen rolle om du er enig i det de sa, bare forhold deg til tilbakemeldingene deres som du ville gjort en gave, og si:"Takk skal du ha!"

Katherine Bihlmeier

How to Respond to Thank You (In All Kind of Situations) (3)

Transformasjonscoach | Relasjons- og datingekspert | Forfatter av den kommende boken "Soul on Fire"

Den beste måten å svare på "Takk" er ved å virkelig motta den

Du trenger ikke engang å svare på en verbal måte – bare la intensjonen bak ordene synke inn. Fra mitt ståsted er det å si «takk» en anerkjennelse og et uttrykk for takknemlighet.

Det spiller ingen rolle hva personen takker deg for eller hvordan de uttrykker det. Nøkkelen er å motta energien og takknemligheten som kommer din vei. Mesteparten av tiden, når vi hører "Takk", går vi bare over det og tenker: "Ja, riktig, det var ingenting". Ved å gjøre dette skyver vi til og med den andre personen vekk.

Hvis du har problemer med å motta andres takknemlighet, her er noen spørsmål å leke med gjennom journalføring eller introspeksjon: "Hva er det egentlig som holder meg tilbake fra å motta en annen persons takknemlighet? Hvilken tro har jeg rundt dette?” Kan det være at du tror at hvis du mottar takknemligheten deres, må du gjøre noe igjen for å gi tilbake til denne personen?

Ikke ta et uttrykk for "Takk skal du ha” for gitt og hopper automatisk over det.

Gjør en bevisst innsats for å gå utover bare å høre ordene, og ta inn personens takknemlighet. La det synke inn og la deg røre. Når du begynner å motta andres takknemlighet, vil du begynne å få mer og mer innsikt i hvor mye folk er takknemlige for deg.

Din villighet til å motta vil også invitere andre til å uttrykke sin anerkjennelse enda mer. Tillat deg selv å motta denne dyrebare gaven, siden noens takknemlighet for deg virkelig kan gi næring til hjertet ditt.

Clarence McFerren II

How to Respond to Thank You (In All Kind of Situations) (4)

Speaker | Lærer | Forfatter

Det sies ofte at det ikke er hva vi sier, men hvordan vi sier det som har størst innvirkning på mennesker. For eksempel, bare fordi noen sier takk betyr ikke det at det er et ekte uttrykk for takknemlighet.

Det kan muligens være en vanlig atferd som vi har blitt betinget til å gjøre fra en ung alder. Imidlertid en enkel "Takk skal du ha” kan komme langt og bygge enestående forbindelser med andre eller nøste opp innestengt frustrasjon. Dermed kan responsen bekrefte eller forskyve dynamikken i forholdet som står på spill.

Vanlige svar på setningen takk består av:

 • "værsågod"
 • "ikke noe problem"
 • "sikker"
 • "greit"
 • "bare hyggelig"
 • "det var en ære"
 • "samme det"
 • et hodenikk
 • ogstillhetfor å nevne noen

Likevel avhenger responsen av situasjonen, konteksten for takken og den relasjonelle bakgrunnen til alle involverte parter. For eksempel, hvis en lærer gir en elev forsyninger fordi de ikke er forberedt på leksjonen, bør eleven svare med en takknemlig "værsågod” fordi eleven ellers ikke kunne fullføre oppgavene sine.

Hvis bestevennen din henter barna dine på skolen fordi du og partneren din begge må jobbe sent, kan bestevennen svare med "ikke noe problem” fordi de ønsker å hjelpe. Hvis partneren din nyser, kan svaret ditt bestå av stillhet på grunn av en gjensidig forståelse.

Hvis du hele tiden må vente på at en kollega skal fullføre arbeidsoppgavene før du kan fullføre din del, kan de svare med "sikker" eller "greit” fordi de sarkastisk er smålige på grunn av sin langsomme produktivitet.

Hvis foreldrene dine beholder barnebarna til vårferien, som de ikke har sett på lenge, kan de svare med "bare hyggelig" eller "det var en ære” fordi de mottar glede ved å skjemme bort barnebarna sine og deretter sende dem hjem til deg.

Hvis en eldste gir en donasjon til den lokale veldedighetsorganisasjonen, vil de vennligst svare med et hodenikk. Hvis søsken din lånte bilen din og kom med den tilbake senere enn avtalt tid, ville de svart med et slemt «samme detfordi de ikke tar hensyn til timeplanen din.

Uansett hva svaret måtte være på setningen "Takk skal du ha", vil det definitivt ikke gå upåaktet hen.

Michael A. Gisondi, MD

How to Respond to Thank You (In All Kind of Situations) (5)

Førsteamanuensis og nestleder for utdanning, Stanford University Medical Center

Du bør ganske enkelt si "Velkommen"

Jeg lærte dette på den harde måten, gjennom årene, som legevaktlege. Mange ganger så pasientene mine og deres familier meg inn i øynene og uttrykker med slike følelser sin takknemlighet for omsorgen min.

Og i mange år syntes jeg det var ubehagelig å bare akseptere takken deres – jeg ville i stedet bruke setninger som "Å, det er ingenting, jeg gjorde bare jobben min!” Da ville følelsen i øynene deres forsvinne, da min usikre respons devaluerte takken deres.

Etter 18 års praksis blir jeg fortsatt begeistret når en pasient sier takk. Jeg står opp om morgenen for å ta meg av andre. Når de sier "Takk skal du ha," Jeg sier,"du er velkommen, det var en glede for meg å ta vare på deg i dag."

Kim Wilkerson

How to Respond to Thank You (In All Kind of Situations) (6)

Konsulent | Trener | Høyttaler

"Ingen problem" er et problem

Hvor mange ganger har du takket noen, og de svarer med "ikke noe problem?"Det skjer flere ganger enn jeg kan telle. Der jeg virkelig satte pris på deres service, assistanse, informasjon, veiledning, trodde jeg aldri at noe av det var et problem.

Jeg er ikke sikker på hvordan den frasen ble så vanlig. Jeg skjønner at det er sagt med god hensikt. Når det er sagt, dessverre er det ikke bare ineffektivt, men det bagatelliserer og beseirer også den velmente og takknemlige takken. Bunnlinjen, svarer "ikke noe problem" er problematisk.

Når du mottar en "Takk skal du ha," som et minimum, si "værsågod."
Enda bedre, utvid den følelsen med et mer personlig svar, for eksempel:

"Jeg er glad jeg kunne hjelpe."
"Jeg er glad vi kunne ta vare på det."
"Jeg vet at dette var viktig for deg, og jeg er glad vi kunne håndtere det."
"Du er en god pasient/kunde/klient, og jeg er glad for å gjøre dette."
"Dette er akkurat grunnen til at vi er her og hva vi gjør - og jeg er glad for å kunne hjelpe deg."

Noen tror kanskje dette er sunn fornuft. Men i virkeligheten er det ikke veldig vanlig. I stedet for å minimere takken med et «ingen problem», svar med noe som fremhever nettopp den anerkjennelsen du nettopp har mottatt.

"Værsågod. Jeg hjelper gjerne!"

Justin Hill

How to Respond to Thank You (In All Kind of Situations) (7)

Personskadeadvokat | Eieren,Hill Advokatfirma

"Vi er alltid glade for å hjelpe"

Når tidligere kunder tar kontakt for å si:Takk skal du ha," vi liker å svare med "Vi er alltid glade for å hjelpe."

Fordi vi er et skadeadvokatfirma, understreker vi viktigheten av å være tilgjengelig i all vår kommunikasjon fra start til slu*tt. Vi stoler på kundene våre og deres positive vurderinger av vår interaksjon med dem, enten de ansetter oss for å representere dem eller ikke.

Vi er virkelig et 24/7-firma som reagerer på kunder når de henvender seg til oss, som vanligvis er midt i en svært stressende situasjon. De fleste av kundene våre forventer ikke å motta den mengden personlig oppmerksomhet som vi kan gi i løpet av deres interaksjoner med oss ​​fra vi møtes til vi avgjør en sak.

Så når de når ut med takknemlige ord og en "Takk skal du ha,” vi vil at de skal vite at det å betjene dem er i forkant av vårt arbeid, og at vi er her for dem selv etter at tjenestene våre er avslu*ttet.

Alesha R. Brown, MBA

How to Respond to Thank You (In All Kind of Situations) (8)

Prisvinnende entreprenør | ADMINISTRERENDE DIREKTØR,Fruition Publishing Concierge Services

Du må anerkjenne følelsene av takknemlighet

Ikke si "Hvorfor takker du meg?" ELLER "Takk for hva? jeg gjorde ikke noe."

en "Takk skal du habetyr at personen setter pris på det du gjorde for dem eller hva enn dine handlinger var. De takker deg for at du har gjort en forskjell eller innvirkning på livene deres eller i en bestemt situasjon. Så derfor må du anerkjenne uttrykket deres, følelsen av takknemlighet og forskjellen som de anerkjenner deg for. Svarene ovenfor gjør ikke det og kan få personen til å føle seg feil for å takke deg.

Hvis du, som meg selv, ofte er sjokkert eller føler deg så emosjonell at du ikke vet hva du skal si, her er noen ideelle svar:

"Bare hyggelig."

"Du er mer enn velkommen."

"Takk for muligheten til å..."

Du kan bruke noen få ord, eller du kan begynne med disse og følge disse setningene med hvor takknemlig du var for å gjøre en forskjell i livene deres.

Andrew Taylor

How to Respond to Thank You (In All Kind of Situations) (9)

Grunnlegger, direktør og administrerende direktør,Nett lovmann

Du må nærme deg måten å svare på en takkebemerkning, avhengig av hvilken situasjon du er i.

Er du i en formell sammenheng, eller er den mer uformell? Henvender du deg til noen høyere enn deg, eller lavere enn deg, i en profesjonell situasjon? Er det en profesjonell setting, eller er vi i en uformell, vennlig situasjon?

Hva er alderen på den enkelte som takker deg - dette har også noe med formalitet å gjøre på en måte som du burde si mer formelt til de av en eldre generasjon.

Tilformellinnstillinger, vil jeg foreslå følgende svar på"Takk skal du ha"

 • "Du er hjertelig velkommen"
 • "Det var bare hyggelig"
 • "Det er greit, ta gjerne kontakt igjen når som helst"

For meruformellinnstillinger, ville jeg brukt følgende:

 • "ikke noe problem"
 • "ingen bekymringer"

Det er høflig å snu takken på seg selv, og du kan takke den enkelte også, enten for å takke deg, for selskapet, for opplevelsen.

Amie Devero

How to Respond to Thank You (In All Kind of Situations) (10)

Administrerende direktør,Utover bedre strategi og coaching

Jeg tror dette er et problem for oss alle i våre daglige engasjementer når vi blir takket i en butikk, eller av noen etter å ha spandert et måltid eller åpnet en dør.

Det viktigste når du svarer på noens takk, er å erkjenne det. Det er en trend med at folk sier "ikke noe problem", men det er ikke tilstrekkelig. Det innebærer at du egentlig ikke forstår at det du gjorde gjorde en forskjell for noen. Jeg pleier å svare på takk med "Det er min glede."

Jeg tok en bevisst beslu*tning om å gjøre det for mange år siden fordi det skaper en komplett sosial syklus av nåde. Det danner med andre ord en sirkulær opplevelse av at noen gjør noe snill eller nådig, mottakeren føler takknemlighet og sier takk, og så erkjenner at du var snill fordi du liker å være snill. Det skaper en sammenhengende helhet.

Mitt håp er å legge til dydige sykluser av mennesker som er snille, blir verdsatt og opprettholder kretsen ved å uttrykke sin egen glede over å gjøre noe for noen andre. I vår kultur beundrer vi mennesker som er sjenerøse og gir (som vi burde), men vi unnlater ofte å legge merke til at vennlighet og generøsitet er behagelige for de som er snille og sjenerøse – ikke bare for mottakerne av disse handlingene. Så svarer på "Takk skal du ha” ved å si at det var en glede uttrykker det.

ofte stilte spørsmål

Hva er et godt svar på et enkelt "takk"?

Når noen sier «takk», er det noen forskjellige retninger du kan ta samtalen, avhengig av tonen og konteksten til interaksjonen. Her er noen alternativer:

Anerkjenne og uttrykke takknemlighet:"Værsågod! Jeg er glad jeg kunne hjelpe."

Vend tilbake takknemligheten til personen:"Nei takk! Det var flott å høre fra deg i dag."

Legg til en verdi:"Værsågod! Har du forresten prøvd[relatert tips eller ressurs]? Det kan være nyttig for deg."

Legg til litt humor:"Værsågod! Men seriøst, takk for at du gjorde dagen min litt lysere.»

Still et oppfølgingsspørsmål:"Værsågod! Er det noe mer jeg kan hjelpe med i dag?"

Gi en positiv uttalelse:"Værsågod! Det er alltid en god dag når jeg kan gjøre en forskjell i noens liv.»

Gi et kompliment:"Værsågod! Du gjør en god jobb, forresten."

Hvordan kan jeg svare på "takk" på en letthjertet måte?

I en letthjertet eller uformell setting kan du svare på "takk" med en mer leken eller humoristisk tone. Her er noen måter å svare på "takk" på en letthjertet måte:

Bruk humor:"Ikke noe problem! Jeg er bare en vanlig superhelt, og redder dagen én takk om gangen.»

Lag en leken referanse:"Værsågod! Jeg er bare glad for at jeg kunne hjelpe, selv om det bare var en liten bit.»

Legg til en leken kommentar:"Værsågod! Jeg er alltid glad for å hjelpe, spesielt når det kommer med en "takk" på slu*tten."

Bruk sarkasme:"Å, det var ingenting. Jeg bare elsker å gjøre[oppgave]hver eneste dag."

Legg til en lett berøring:"Værsågod! Og bare så du vet, aksepterer jeg takknemlighet i form av[morsomt element eller gest]."

Bruk et ordspill eller spill med ord:"Værsågod! Jeg er bare glad for at jeg kunne være en "knute" til hjelp."

Gi et dumt eller overdrevet svar:"Værsågod! Jeg gjør det jeg kan, selv om det betyr å ofre min egen fornuft.»

Henvis til popkultur eller et meme:"Værsågod! Jeg lever bare mitt beste liv som "Årets kontorassistent."

Legg til en leken følelse eller gest:"Værsågod!*blunke*Jeg er alltid her for å hjelpe."

Bruk et muntert sitat eller ordtak:"Værsågod! Tross alt, "en venn i nød er virkelig en venn."

Hvordan kan jeg svare på "takk" i en profesjonell setting?

I en profesjonell setting er det viktig å opprettholde et nivå av formalitet og profesjonalitet i svarene dine. Her er noen måter å svare på "takk" i en profesjonell setting:

Hold det enkelt og direkte:"Værsågod. Jeg hjelper gjerne."

Tilby ekstra hjelp:"Værsågod. Hvis det er noe annet jeg kan hjelpe med, ikke nøl med å spørre."

Bekreft muligheten til å hjelpe:"Værsågod. Det er alltid en glede å være til tjeneste."

Uttrykk din forpliktelse til jobben eller prosjektet:"Værsågod. Jeg er dedikert til å sikre suksessen til dette[prosjekt, initiativ osv.]."

Hvordan kan jeg svare på et sarkastisk "takk"?

Når noen svarer med et sarkastisk «takk», kan det være utfordrende å vite hvordan man skal svare på en måte som sprer situasjonen og opprettholder en positiv tone. Her er noen måter å svare på et sarkastisk "takk":

Erkjenne sarkasmen:"Jeg ser sarkasmen, men jeg setter pris på følelsen likevel."

Gi et ekte svar:"Værsågod. Jeg er glad jeg kunne hjelpe, selv om det bare var litt.»

Bruk humor for å spre situasjonen:«Vel, jeg gjør det jeg kan. Jeg er bare en vanlig superhelt, og redder dagen en sarkastisk takk om gangen."

Løs det underliggende problemet:"Jeg forstår at du er[frustrert, irritert, etc.], men jeg setter pris på muligheten til å hjelpe likevel.»

Hold den lett og nøytral:"Værsågod. Er det noe mer jeg kan hjelpe med?"

Bruk empati:«Jeg forstår at ting kanskje ikke har gått som du ønsket. Jeg er her for å hjelpe og finne en løsning."

Er det greit å svare med bare et smil eller nikk?

Ja, i noen tilfeller kan et smil eller nikk være et passende svar på et «takk». Dette gjelder spesielt i uformelle eller uformelle omgivelser der interaksjonen er letthjertet og ikke-verbale signaler er ofte brukt.

Et smil eller nikk kan formidle at du har hørt og anerkjent personens takknemlighet og kan også indikere at du er glad for å ha vært til hjelp. I tillegg kan et smil bidra til å spre negativitet eller sarkasme i "takk" og vise den andre personen at du er imøtekommende og vennlig.

Det er imidlertid viktig å vurdere konteksten og forholdet du har til personen og eventuelle kulturelle eller sosiale normer som kan gjelde. I mer formelle eller profesjonelle omgivelser kan det hende at et smil eller nikk ikke er tilstrekkelig, og det kan være mer hensiktsmessig å svare verbalt.

Hvordan kan jeg gjøre "takk" mer personlig?

Personliggjøring av "takk" kan få den andre personen til å føle seg verdsatt og verdsatt, og kan også bidra til å styrke forholdet ditt til vedkommende. Her er noen tips for å gjøre "takk" mer personlig:

Nevn en spesifikk detalj:"Takk for at du tok deg tid[spesifikk handling]. Det gjorde virkelig en forskjell."

Uttrykk følelsene dine:"Tusen takk. Jeg føler[takknemlig, lettet, glad osv.]."

Legg til et personlig preg:"Takk for at du er der for meg. Du vet alltid hva du skal si."

Del et minneverdig øyeblikk:"Takk for[handling]. Det var en slik[morsomt, spesielt, meningsfylt osv.]øyeblikk, og jeg setter stor pris på det.»

Gi en håndskrevet lapp eller en liten gave:"Et enkelt "takk" virker bare ikke nok. Jeg ville gi deg dette[håndskrevet lapp, liten gave osv.]for å vise deg hvor mye jeg setter pris på deg.»

Anerkjenn innsatsen deres:"Takk for at du legger ned så mye tid og krefter på det[oppgave]. Det lønnet seg virkelig.»

Uttrykk din takknemlighet for deres innvirkning:"Takk for[handling]. Du har gjort en varig innvirkning på[meg, livet mitt, forholdet vårt osv.]."

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Siden du fant dette innlegget nyttig...

Del det på sosiale medier!

Vi beklager at dette innlegget ikke var nyttig for deg!

La oss forbedre dette innlegget!

Fortell oss hvordan vi kan forbedre dette innlegget?

Hvordan svare på takk (i alle slags situasjoner) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Francesca Jacobs Ret

Last Updated:

Views: 6080

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Francesca Jacobs Ret

Birthday: 1996-12-09

Address: Apt. 141 1406 Mitch Summit, New Teganshire, UT 82655-0699

Phone: +2296092334654

Job: Technology Architect

Hobby: Snowboarding, Scouting, Foreign language learning, Dowsing, Baton twirling, Sculpting, Cabaret

Introduction: My name is Francesca Jacobs Ret, I am a innocent, super, beautiful, charming, lucky, gentle, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.