Slik sier du «Takk» på {language} - SpanishPod101.com-bloggen (2024)

I de fleste kulturer er det vanlig å uttrykke takknemlighet på en eller annen måte. Ordboken definerer takknemlighet som følger: det er «egenskapen ved å være takknemlig; beredskap til å vise takknemlighet for og gi tilbake godhet». Å gi et oppriktig, takknemlig svar på noens handlinger eller ord er ofte "limet" som holder forhold sammen. Dette er sant i de fleste samfunn! Å gjøre det i et fremmed land viser også din respekt og takknemlighet for kulturen. Ord har stor kraft – bruk disse oppriktig og ofte!

Innholdsfortegnelse

  1. 12 måter å si "Takk" på spansk
  2. Videoleksjon: Lær å si "Takk" på 3 minutter
  3. Videoleksjon: "Takk" på 31 språk
  4. Hvordan SpanishPod101 kan hjelpe deg

Så, hvordan sier du "Takk" på spansk? Du kan enkelt lære! Nedenfor gir SpanishPod101 deg perfekte oversettelser og uttale mens du lærer degde vanligste måtene spansktalende sier "Takk" på i ulike situasjoner.

How To Say ‘Thank you’ in {language} - SpanishPod101.com Blog (2)

1. 12 måter å si «Takk» på spansk

1- Takk.

Gracias.

De magiske ordene som kan bringe et smil til alle ansikter. For en dag, men det virkelig når du sier disse ordene, og se hvordan dette løfter ånden din også!

2- Det er veldig snill av deg.

Det er veldig snilt av deg.

Denne setningen er passende når noen tydeligvis går ut av deres måte å yte god service, eller å tilby deg en vennlighet.

3- Takk for dine gode ord!

Takk for dine gode ord!

Noen ga deg et kompliment og fikk deg til å føle deg bra? Det er snill av ham/henne, så uttrykk din takknemlighet!

4- Takk for at du kom i dag.

Takk for at du kom i dag.

Denne velkomstfrasen bør være en del av arsenalet ditt hvis du holder mer formelle møter med spansktalende. Hvis du er vertskap for en fest, er dette også en god setning når du hilser på dine spanske gjester!

5- Takk for din omtanke.

Takk for omtanken.

Dette er en mer formell, nesten høytidelig måte å takke noen for deres omtenksomhet og følsomhet overfor deg. Den egner seg også når en som har morsmål skal vurdere noe du sender inn, som en jobbsøknad, et prosjekt eller et forslag. Du takker dem i hovedsak for tid og krefter de er i ferd med å, eller har brukt på innsendingen din.

6- Tusen takk!

Tusen takk!

Dette betyr det samme som «Takk», men med energi og entusiasme lagt til! Det betyr nesten det samme som «takk så mye» på spansk. Bruk dette i en uformell setting med spanske venner eller lærere.

7- Lærere som deg er ikke lette å finne.

Lærere som deg er ikke lett å finne.

Noen fraser er komplimenter, som uttrykker takknemlighet ved slu*tning. Dette er en av dem. Hvis du er spesielt imponert over SpanishPod101-læreren din, er dette en utmerket setning å huske!

8- Takk for at du bruker tid med oss.

Takk for at du bruker tid med oss.

Enhver vert på en samling med spansktalende, for eksempel et møte eller en fest, bør ha dette under beltet! Bruk den når du sier farvel eller er opptatt med å avslu*tte et møte. Det kan også være en annen fin måte å takke spansklæreren din for hennes tid.

9- Takk for at du er tålmodig og hjelper meg å forbedre meg.

Takk for at du er tålmodig og hjelper meg å bli bedre.

Denne setningen er en annen sikker måte å smelte enhver formell eller uformell spansklærers hjerte! Undervisning er ikke lett, og ofte kreves det mye tålmodighet fra læreren. Takk ham/henne for det! Det er også en god setning å bruke hvis du jobber i Spania, og vil takke treneren eller arbeidsgiveren din. Du vil gå langt i å gjøre deg selv til en populær ansatt – takknemlighet er den mest attraktive egenskapen hos enhver person!

10- Du er den beste læreren noensinne!

Han er den beste læreren!

Dette er også en entusiastisk måte å takke læreren din ved hjelp av et kompliment. Det kan bare gjøre dagen deres!

11- Takk for gaven.

Takk for gaven.

Dette er en god setning å huske når du er den heldige mottakeren av en gave. Vis din respekt og takknemlighet med disse ordene.

12- Jeg har lært så mye takket være deg.

Jeg har lært mye takket være deg.

For et fantastisk kompliment å gi en god lærer! Det betyr at de har lykkes med målet sitt, og du er takknemlig for det.

2. Videoleksjon: Lær å si «takk» på 3 minutter

Uansett hvor destinasjonen din er, er oppførsel et must! Og i denne forbindelse er ikke Spania annerledes.

1- Takk.
På spansk er det en universell setning for å uttrykke ens takk:takk. Du kan bruketakki enhver situasjon uten frykt for å være upassende. Hvis du vil understreke graden av takknemlighet, kan du legge tilmangeførtakkfor å danne uttrykketmange takk, som betyr, som du forventer, "tusen takk" eller "tusen takk." Legg merke til dettakker akseptabelt både som et formelt og uformelt uttrykk.

2- Jeg takker deg.
Sidentakkbrukes så mye på daglig basis, noen ganger kan det høres ut som en automatisk respons. I de situasjonene der du vil forsikre deg om at personen du takker føler at du ikke mekanisk siertakk, er det tilrådelig å bruke en variant bare for å vise at du virkelig er takknemlig. Du kan for eksempel bruke en konjugert form av verbetmen, som betyr «å gi» på følgende måte:Jeg takker deg. Denne setningen betyr bokstavelig talt "til deg (jeg) takker", og vi bør oversette den som "Jeg takker deg." Legg merke til at gracias er et substantiv her.

3- Jeg setter pris på det.
En annen variant for å uttrykke takk er å bruke verbetå takke. Igjen, hvis du bruker et annet uttrykk enn gracias, formidler du til personen du snakker med følelsen av at du virkelig er takknemlig. En måte du kan brukeå takkeer som følgende:Jeg setter pris på det, som bokstavelig talt betyr "til deg det (jeg) takk." Vi bør oversette det som "Jeg takker deg for det." Legg merke til at, i motsetning til engelsk, hvor du alltid eksplisitt må si emnet for setningen, trenger du ikke å gjøre dette på spansk, da den bøyede formen av verbet antyder subjektet. I dette tilfellet,jeg setter pris påantyder den første personen, "jeg" (yo på spansk).

Kulturell innsikt

Rask tips nummer én: Når skal du være takknemlig

På turen vil du sannsynligvis bruketakkellerTusen takk(avhengig av hvor takknemlig du er) i en rekke situasjoner. På ingen måte trenger du å bekymre deg om du tidligere har møtt foredragsholderen din, om aldersforskjeller eller hvor respektfull du må være. Noen situasjoner der du kan bruke disse frasene er som følger:

– når taxisjåføren bærer bagasjen din
– når resepsjonisten ønsker velkommen til hotellet
– når servitøren kommer med mat eller drikke
– når en gammel venn sier hvor godt du ser ut
– når en politimann dirigerer deg til et sted du leter etter
– når noen du nettopp har møtt sier at spansken din høres veldig bra ut
– når en eldre person gir deg et kart over byen du besøker
– når en gutt tar et bilde av deg med kameraet ditt

Rask tips nummer to: Øk høfligheten

Hvis du føler at du må være høflig mot personen du snakker med (en eldre person, noen du nettopp har møtt), kan du oppnå dette ved å bøye verb og bruke høflig form fordu. Når du snakker med noen, kan du tiltale personen som ham/henne ved å brukeduform, tilsvarende "deg", eller den høflige formendu, nærmere «du».

La oss omskrive de tidligere introduserte uttrykkene i høflig form:

Jeg takker deg(du danner) blir tilJeg takker deg(du danner)
Jeg setter pris på det(du danner) blir tilTakk skal du ha(du danner)

Legg merke til at regelen indikerer detJeg setter pris på detbør blijeg setter pris på det, men for å unngå å fremstå som tøffe,jeg gjørblirTakk skal du ha.

På flukt til Spania? Vente! Du kan ikke gå uten noen grunnleggende språkfraser under beltet! Spesielt hvis du skal møte din potensielle arbeidsgiver! Enten personlig eller på nettet, å vite hvordan man sier "Takk" på det spanske språket vil bare forbedre deres inntrykk av deg! SpanishPod101 sparer deg tid med denne korte leksjonen som likevel pakker mye.Lær å si "Takk" på spanskpå kort tid!

3. Lydleksjon: Overlevelsesfraser – takk

Kanskje du synes det er uviktig at du ikke vet hva "Takk" er på spansk, eller at det er et for vanskelig språk å lære. Likevel, som reisende eller besøkende, vil du bli overrasket over hvor langt du kan gå med litt spansk i Spania!

Klikk her for å lytte til gratis lydleksjonen!

Hos SpanishPod101 tilbyr vi deg noen måter å si "Takk" på spansk som du ikke har noen unnskyldning for å ikke vite, siden de er så enkle og enkle å lære. Leksjonen er rettet til å hjelpe deg med å "overleve" i formelle og uformelle situasjoner i Spania, så ikke vent! Du trenger aldri å google «Hvordan sier du takk på spansk» igjen...!

4. «Takk» på 31 språk

For den globale reisende som har det travelt, her er 31 måter å si "Takk" på! Dette er de første ordene du trenger å lære på et hvilket som helst fremmedspråk – det vil garantert jevne veien med morsmål ved å vise din takknemlighet for tjenestene du yter, og din respekt for kulturen deres! Lær og vet hvordan du sier "Takk" på riktig måte31 forskjellige språki denne korte videoen.

5. Hvorfor ville SpanishPod101 være det perfekte valget for å lære spansk?

Du trenger imidlertid ikke stoppe ved «Takk» på spansk – hvorfor ikke lære å snakke språket?! Du har absolutt ingenting å tape. Forskning har vist at å lære et nytt språk øker intelligensen og bekjemper hjernealdring. Evnen til å kommunisere med morsmål på deres eget språk er også en umiddelbar måte å få venner og vinne respekt på! Eller forestill deg at du vet hvordan du skriver "Takk" til den spesielle spanske vennen etter en date ... han/hun vil bli så imponert!

SpanishPod101 har spesielle leksjoner, verktøy og ressurser for å lære deg hvordan du kan si takk og andre nøkkelsetninger

Med mer enn ti års erfaring bak oss har vi lært tusenvis av fornøyde brukere å snakke fremmedspråk. Hvordan gjør vi dette? Først tar vi smerten av å lære! På SpanishPod101 får elevene hjelp når de mestrer ordforråd, uttale og samtale gjennom toppmoderne og morsomme nettbaserte læringsmetoder. Et bibliotek fylt med læringressurserlar deg lære i ditt eget tempo og i ditt eget rom! Ressurser inkluderer tusenvis av video- og lydopptak, nedlastbare PDF-leksjoner og massevis avlæringsapperfor dine mobile enheter. Hver måned legger vi til fordeler med GRATIS bonuser og gaver for å forbedre opplevelsen din.

How To Say ‘Thank you’ in {language} - SpanishPod101.com Blog (5)

Vi tar imot alle nivåer og typer elever, fra absolutt nybegynner til avansert, og SpanishPod101 er gratis for alle å registrere seg. Du kan imidlertid velge å raskt spore din flyt med leksjonstilpasning og økt interaktiv læring og øving. Oppgrader til Premium eller PremiumI TILLEGG TILfor å forbedre opplevelsen din og fremskynde læringen din. Med denne typen assistanse, og hyggelig innsats fra din side, vil du snakke spansk i løpet av svært kort tid!

Klikk her for å besøke SpanishPod101!

Det beste av alt er at du aldri er alene! Vi tror at praksis er den hellige gral for å lære et hvilket som helst nytt språk, og vi utstyrer kursene våre for å sikre mye av det. Meld deg på hos oss, og du får umiddelbar tilgang til vårt livlige forum hvor vi møtes og hilser på og diskuterer dine brennende spørsmål. Våre sertifiserte lærere er vennlige og hjelpsomme, og det er stor sannsynlighet for at du vil øve ditt første «Takk!» på spansk på ham/henne, OG mener det! Skynd deg og meld deg på nå – du vil takke oss for det.

Slik sier du «Takk» på {language} - SpanishPod101.com-bloggen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated:

Views: 5622

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.