Ulike måter å si takk på hawaiisk (2023)

Ulike måter å si takk på hawaiisk

Different Ways To Say Thank You In Hawaiian (1)

27. februar 2022 //Marc

På hawaiisk er det noen forskjellige måter å si "takk". Den vanligste måten er "mahalo", som kan brukes til både takk og takk. En annen måte å si takk på er "aloha", som er mer vanlig brukt som en hilsen, men som også kan brukes til å uttrykke takk. For en mer formell måte å si takk på, kan du bruke "malama pono", som betyr tusen takk.

Mahalo, eller "takk," er et hawaiisk ord som betyr "takk." Du kan få følelsen av takknemlighet til å forsvinne enda lenger ved å plassere mahalo nui loa (uttales mah-hahloh noo-ee) rett ved siden av dem. Mahalo er et begrep som betyr takk, takknemlighet, beundring, respekt eller takknemlighet. Mahalo Ke Akua betyr bokstavelig talt "Takk." Welina Mai, som en hilsen til kjærlighet, ligner på aloha på mange måter. "Komo" betyr "kona" eller "den engelske sykepleieren" eller "den engelske sykepleieren eep" på japansk. Innkjøring av en sterkt lastet kano, i tillegg til å gå inn, bryte, penetrere, inkludert, sammenføyning eller sammenføyning.

Kamakanamaikalani refererer til gaven fra Gud.

I numerologi, lykke, velsignelse, velsignelse, profitt, velstand, heldig, heldig, fordelaktig, velsignet, heldig, lykke, forbedring (av eiendom), fordelaktig, god, velsignet, heldig, lykke, lykke, fordelaktig, lykke formue, fordelaktig, hell, fordelaktig Begrepet "tilsynelatende" refererer til en uheldig situasjon, mens begrepet "uheldig" refererer til en uheldig situasjon.

Denne tiden av året feirer vi ordet makana [mah-kah-nah], eller gave, på hawaiisk.

Å være glad, glede og dele glede med andre. PEP (Program for Prevention of Employee Over-Administration) er et program for forebygging av ansattes overadministrasjon.

Hvordan sier du takk på Hawaii?

Different Ways To Say Thank You In Hawaiian (2)Kreditt: moqther.blogspot.com

På Hawaii uttrykkes "takk" vanligvis som "mahalo." Dette ordet formidler både en takknemlighet for det noen har gjort og en følelse av gjeld. Å si "mahalo" er en måte å erkjenne at noen har hjulpet deg på en eller annen måte, og at du er takknemlig for deres hjelp.

Mahalo uttales som "malayaho" på hawaiisk. En Mahalo nui (uttales mah-hah-loh noo-ee) er en type takk. Ikke vær redd for å uttrykke din takknemlighet til noen som har hjulpet deg på en eller annen måte. Du kan uttrykke din takknemlighet på en rekke måter ved å bruke disse 25 alternativene. Mahalo er et hawaiisk ord som betyr "takk, takknemlighet, beundring, ros, aktelse eller respekt." Det er avledet fra den proto-polynesiske *masalo, ifølge Pukui og Elbert Hawaiian Dictionary. Når man hilser på noen for første gang, brukes Hawaii-hilsenen både til å si hei og for å si farvel.

Mahalo betyr "takk" eller "takk for alt" på hawaiisk, og det kan oversettes som "ros, aktelse, takknemlighet og respekt." Masala er avledet fra den proto-polynesiske *masalo, ifølge Pukui og Elbert Hawaiian Dictionary. Hvis noen sier «Mahalo», svarer du med denne setningen.

Viktigheten av Mahalo i Hawaiisk kultur

Det er det mest brukte ordet iHawaiisk kulturog er assosiert med alle aspekter av Hawaii-øyene. På denne måten er vi takknemlige for alt, fra små vennlighetsgjerninger til store begivenheter. Det brukes også som en måte å uttrykke beundring for noen eller noe.

Hva er Mahalo Nui?

Different Ways To Say Thank You In Hawaiian (3)Kreditt: voyageforum.com

Mahalo nui er et hawaiisk begrep som betyr "tusen takk." Det brukes ofte til å uttrykke takknemlighet for noe som noen har gjort for deg.

Hva betyr Aloha Nui?

De viktigste ordene i denne setningen er "nuo" og "loa." En person som sier Aloha Nui Loa sier: "Jeg elsker deg veldig mye." Bortsett fra sine kulturelle egenskaper, er Aloha et kraftig symbol på kjærlighet i hele den hawaiiske kulturen.

Hvordan reagerer du på takk for mye?

'A' Ole palikir – Du er velkommen. Det er ikke noe problem her. Når noen sier «Mahalo», er dette uttrykket for å svare.

Hvordan uttale takk på hawaiisk

Different Ways To Say Thank You In Hawaiian (4)Kreditt: www.howtopronounce.com

Det er ikke noe entydig svar på dette spørsmålet, siden den korrekte uttalen av takk på hawaiisk avhenger av en rekke faktorer, inkludert talerens dialekt og konteksten som uttrykket brukes i. En generell veiledning for å uttale takk på hawaiisk ville imidlertid være å si det som "tah-nee", med vekt på den andre stavelsen.

Hvordan si at du er velkommen på hawaiisk

På hawaiisk kan du si "du er velkommen" på noen forskjellige måter. En måte er "maikaʻi nō", som bokstavelig talt betyr "det er bra." Du kan også si «e noho ʻoe», som betyr «du sitter», eller «pili mai», som betyr «kom nærmere».

På engelsk er det enkleste svaret "Du er velkommen." Hawaiian Mahalo representerer hawaiisk kultur på hawaiisk språk. Hvis du ønsker å invitere noen til huset ditt, kan du bruke et velkomstskilt som E Komo Mai. Honi ihu, eller berøring av nesen, har vært en tradisjonell hilsen i hundrevis av år. Hvordan sier jeg "hei" til noen som kommer for å besøke meg på Hawaii? Når du henvender deg til andre, er det viktig å uttale setninger som "Aloha." Når vi sier takk med jima, sier vi bokstavelig talt takk. Nui loa er en kombinasjon av ordene «all min kjærlighet» og «ny begynnelse».

Vennligst på hawaiisk

Det er ingen direkte oversettelse av ordet "vær så snill" på hawaiisk, men det er noen måter å uttrykke høflighet og takknemlighet på. For eksempel kan man si "maikaʻi ʻana" (ha det bra), "hoʻomaikaʻi" (ha det bra), eller "e kala mai" (beklager).

For å bli uttalt på hawaiisk, blir bokstaven W innledet med bokstaven V. Hvis du hører ordet «Hawai’i», uttales det «hawai-vy-ee» i stedet for «hah-wy-ee». Det er kjent som glottale stopp ('). 'okina' er også kjent som 'uh-oh' fordi de ser ut til å være en pause, akkurat som når du sier 'uh-oh.' "Kaka'ina – kah-mah'eye-nah" er navnet som ble gitt til den av den besøkende. Dette er tilfellet med den lokale personen, Ma'a kipa - en kvinne som uttaler "meh-ah kee-pah." Malihini (uttales mah-lee-hee-nee) er en ny deltaker. Ordet haole er oversatt som "hvordan-leh." "

kuhi – h-koo-hee» er dagens orden. På engelsk uttales bokstaven e nøyaktig som følger: den uttales nøyaktig som følger: eh, heh-noo-ah. pololei - et kort hebraisk ord som betyr "helo-lay-ee." Mokupuni ligger på sørkysten av den hawaiiske øya Maui; Kaiapuni ligger på nordkysten av Hawaii-øya Oahu; og Kahakai ligger på stranden på Hawaii-øya A pepa er en type pepper som har en smak som ligner på krydderet. En gaffel uttales poo-nah. L’au ‘ai’ – ‘lh’ow eye’ – er et vanlig kantonesisk begrep som brukes om spisepinner. Koppen/glasset er K*'aha - "kee'ah-hah."

Platene P* og P*h uttales på den måten. "Å, nei, toast ono - å-nei." Our Lady of the Assumption, la oss spise. Det betyr "tisse-tisse wah-hee-ne" eller "tisse-tisse wah-ee-ne." Pipi wahine (hun) Pipi waiu (hann) – det er alltid en hunn og en hann i samme penn. Fuglen er kjent som en "mah-noo" fugl. I'a - "ee'ah" er en fisk.

Pua (doo-ah-meh-lee-ah) er blomstens navn. Mekamakuna, også kjent som ha ha-ah-kahnawa-planten, er navnet på denne planten. Po'akahi uttales "poh-ah-kah-hee" og betyr "god natt" på hawaiisk. Lpule er avledet fra det franske ordet l'poo-lah. I går var siste dag i uken. Aneh-hee-nay-ee betyr "neeth-hee-nay-ee" på arabisk. Kia l* uttales "k*h-yee-ah l*h." I morgen: M*h*h*p** – morgendagens leksjon.

Hva betyr Vennligst Kokua?

Det japanske ordet kokawa betyr "å hjelpe eller hjelpe," så det refererer til å gi hjelp eller assistanse. Konseptet med å pitche inn innebærer å hjelpe andre til deres egen fordel i stedet for for økonomisk vinning. En kouca kan også referere til en generøsitetsånd, spesielt hvis det innebærer offer.

Hva er hee på hawaiisk?

Navnet er avledet fra ordene "han" og "he'e." Det er smelting eller flyt av vann. Å bevege seg langs, enten ved å skli eller gli.

Hva er A Hui Hou?

Hawaiian begravelsestradisjoner Fordi hou hou betyr «til vi møtes igjen», sier innfødte hawaiianere denne setningen ved begravelser for å forsterke håpet de har.

Hva mener Gud?

Aloha ke akua er en løs oversettelse av hawaiisk som betyr «livspust» og «Guds kjærlighet». En venn av meg la ut en 10 minutter lang video satt til en sang med samme navn på Facebook etter å ha sett Nahko og Medicine for the People opptre på en konsert.

Hei på hawaiisk

Når du sier «hei» eller «farvel» på hawaiisk, kan du bruke begge ordene. Det er en dyp mening med dette hawaiiske uttrykket. Å elske er et aspekt av hawaiisk kultur, og å være kjærlig er et annet aspekt av hawaiisk kultur. Folk på Hawaii, for eksempel, engasjerer seg i aktiviteter som surfing, arbeid og å bo i delstaten Hawaii. Det er ment å gjøre noe med 'Aloha', og å gjøre noe med 'Aloha' er ment å gjøre det med sjelen din.

En guide til å si "hei" på hawaiisk Aloha er et ord som betyr både hei og farvel. «Hvordan har du det?» er en fin måte å få frem budskapet på hawaiisk. Disse ekstra Hawaii-hilsenene finner du her. Det foreslås at du bruker uttrykket "aloha kakahiaka", som betyr "god morgen", mellom klokken 06.00 og 10.00. Shaka-tegnet bør brukes som et velkomsttegn. På Hawaii er Shaka-skiltet en populær måte å hilse på noen. Når folk på Hawaii hilser på hverandre med denne vennlige gesten, sier de ofte: «Hvordan går det?»

Hawaiiske ord og betydninger

Noenpopulære hawaiiske ordog deres betydninger er: Aloha – kjærlighet, hei, farvel Mahalo – takk A hui hou – til vi møtes igjen Keiki – barn Kupuna – eldste, besteforeldre

Når du hører begrepet "aloha", kan du assosiere det med paradis på den hawaiiske øya Maui, eller til og med lyden av hawaiisk musikk. Imidlertid har begrepet mye mer mening enn bare å bli brukt som en hilsen eller farvel.
Det brukes ofte til å beskrive følelser av kjærlighet eller varme, samt for å uttrykke en følelse av fellesskap. Du viser også din respekt ved å si hei eller farvel.
Aloha, som en bokstavelig oversettelse, betyr "kjærlighet." Det har en bredere betydning, og det brukes ofte for å beskrive følelsen av kjærlighet eller for å uttrykke en følelse av varme og vennskap.
Det er en god idé å huske ordet aloha neste gang du føler deg kjærlig, eller når du vil hilse til en venn. Alles opplevelse vil være unik, men det vil alltid være verdt det.

De mange betydningene av Aloha

Hva er det hawaiiske ordet for kjærlighet?
Det hawaiiske ordet lai betyr "kjærlighet". Aloha betyr "kjærlighet" på japansk. Hawaiian brukes til å uttrykke hengivenhet så vel som en hilsen. Hva er det hawaiiske ordet for "hei"? Når du bruker Aloha, kan du si hei eller farvel. Hawaii-folket forstår betydningen av dette ordet dypere. Aloha er også en måte å være snill, kjærlig og hengiven på. Hva er det hawaiiske ordet for vakker? Det hawaiiske ordet for vakker er niani. [nah-nee] er en forkortelse for «takk». Hvis du ikke har hørt om henne, er du pen – ikke fortell det til noen.

Kuleste Hawaii-ord

Det er noen forskjellige måter å uttale "hawaiianske" ord på, men den vanligste måten er å bruke en glottal stopp, som er indikert med en apostrof på skrevet hawaiisk. Den glottale stopp er en lyd som lages ved å stoppe luftstrømmen gjennom stemmebåndene, og den brukes på mange språk som snakkes i Polynesia. På hawaiisk brukes det glottale stoppet for å markere slutten på et ord eller en setning, og det brukes også til å indikere en liten pause i tale.
Noen av de kulesteHawaiiske ordinkludere:
Aloha – hei, farvel
Mahalo - takk
A hui hou – til vi møtes igjen
Ka – den
For den beste
Hawaiʻi - øystaten
Pali – klippe
Blekksprut
Ōlelo Hawai'i - det hawaiiske språket

Det hawaiiske språket er en flott introduksjon til kulturen og tradisjonene til det hawaiiske folket. Det er et av verdens eldste språk med ord og uttrykk som kan være både vakre og meningsfylte. I denne delen finner du en reiseguide til de viktigste hawaiianske ordene før du reiser. Ifølge UNESCO står hawaiisk i fare for å bli utryddet på grunn av mangel på morsmål, med bare 2000 mennesker som snakker språket flytende. Ordet "aleganzia" er det mest brukte og betydningsfulle på hawaiisk. Som en form for farvel til venner og familie, brukes den også som en hilsen. På Hawaii er det en sterk kulturell tilhørighet til det hawaiiske uttrykket "aloha".

For å gjøre noe "med Aloha", må du dele sjelen din med den. Mahalo er en setning som betyr "dyp takknemlighet, ros, respekt og beundring." En Ohana er ikke bare en familieenhet; det er også en flersidig enhet som omfatter nære relasjoner. Vi er avhengige av mat for å gjøre hverdagen og kulturen vår på Hawaii. Ved å lære de mest brukte ordene for mat, vil du kunne navigere deg gjennom matmarkeder og restauranter på mye kortere tid, samt få en dypere forståelse av tradisjonell mat. Ord du bør være på utkikk etter på Hawaii inkluderer: Å få veibeskrivelse eller finne et toalett i nærheten vil være enkelt fordi engelsk er det vanlige språket på Hawaii. Når de gir instruksjoner, bruker lokalbefolkningen begrepene ma uka og ma kai. Begrepet mauka refererer til noe nær fjellet, mens begrepet mawai refererer til noe lenger unna.

Den sanne betydningen av Aloha

Når du er mild og snill mot andre, er du også mild og snill mot deg selv. Det er faktisk meningen med aloha.

Om forfatter

Marc

Jeg forlot min "komfortable" jobb på Facebook for å oppfylle drømmen min – å utdanne mennesker over hele verden.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated: 27/08/2023

Views: 5694

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.